24/01/2019

Wat ga ik doen met mijn opleiding? Welk beroep interesseert me? Welk bedrijf wil mij? Vragen die spelen bij scholieren van de middelbare school. Op 12 februari aanstaande gaan 1325 leerlingen van alle middelbare scholen in Oss op de fiets “op weg” naar 107 bedrijven in Oss en Bernheze. Zij dragen allen gele hesjes. Oss zal die dag geheel geel gekleurd zijn. Iedere leerling bezoekt deze dag 3 bedrijven. Bedrijven die ze zelf uitgezocht hebben. In totaal zullen er ongeveer 4000 bezoeken worden afgelegd.

 

Het bedrijf dat zij bezoeken zal hen met open armen ontvangen. Grote gastvrijheid zal de boventoon voeren. Immers, de deelnemende bedrijven zoeken gekwalificeerde krachten. Deze Jongerenbedrijvendag zorgt voor een aanvoer van geïnteresseerde mensen die straks de vacatures gaan invullen.

 

Het is de 4e keer dat de Lionsclub Oss het initiatief heeft genomen om deze dag te organiseren. Samen met de Talentencampus Oss en financieel gesteund door de Rabobank Oss, Gemeente Oss, Gemeente Bernheze en vele andere bedrijven wordt deze dag mogelijk gemaakt. Nieuw dit jaar is dat de volledige planning digitaal loopt via de Jongerenbedrijvendag App. Leerlingen, bedrijven en begeleiders kunnen met deze App de exacte daginvulling en locatie inplannen. Hiermee is het concept Jongerenbedrijvendag eenvoudig te organiseren in andere gemeenten in Nederland. Immers, het verbinden van scholieren die staan voor een profielkeuze met het bedrijfsleven dat op zoek is naar gemotiveerde krachten, is iets wat in elke gemeente in Nederland speelt.

 

Wat heeft de jeugd aan dit soort activiteiten?                                     Voor jongeren is het van belang om de dagelijkse praktijk van een bedrijf te mogen ervaren. Hun opleiding stuwt hen in een bepaalde richting. Gaan ze wel de goede kant op? Moeten zij hun opleiding niet wat meer specialiseren? Deze dag zorgt ervoor dat oren en ogen geopend worden, want waar kun je beter ervaren hoe de wereld van jouw gekozen beroep er uit ziet dan in het echte bedrijf.

 

Wat hebben bedrijven hieraan ?

Voor bedrijven is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met hun toekomstige medewerkers. zij zien de mogelijkheden en kansen. En dat we in deze regio volop mogelijkheden hebben voor al deze jonge talenten, blijkt wel uit de indrukwekkende lijst van bedrijven die deelnemen aan de Jongeren Bedrijven Dag.

 

Waarom organiseren de Stichting Jongeren Bedrijvendag en de Talentencampus deze unieke dag ?

Ze zijn trots leerlingen van Oss kennis te laten maken met bedrijven op deze specifieke wijze. Wellicht dat zij over een paar jaar de nieuwe werknemers zullen zijn. Werknemers waarop wij trots mogen zijn. Werknemers die vroeger enigszins gestuurd zijn door de Jongeren Bedrijven Dag.