17/01/2020

OSS- 10 Januari 2020  -  In een volle Groene Engel vond vrijdagavond het traditionele Lions Nieuwjaarsconcert plaats. Deze editie werd opgeluisterd met optredens van de band ‘Vanavond niet Schat’, zangeres Yori Swart en als klap op de vuurpijl Ilse de Lange met haar band. President Arnoud Oldenborger reikte aan de Stichting BijdeHandjes een cheque uit van € 6.000,- voor een weekend weg voor alle kinderen en vrijwilligers. Dit jaar bestaat de Lionsclub Oss 50 jaar.

Met ongeveer 550 gasten was de Groene Engel volledig uitverkocht en zij konden genieten van een divers programma. De Lionsclub Oss viert dit jaar haar 50-jarig jubileum, een halve eeuw waarin zij als serviceclub vele goede doelen hebben ondersteund in Oss en omgeving. Niet alleen door het ophalen en schenken van geld maar zeker ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. Lionsclub Oss bestaat uit 35 leden met diverse beroepen en achtergronden die service aan de Osse gemeenschap in een hoog vaandel hebben staan.

”Dit concert is in de loop der jaren uitgegroeid tot hét nieuwjaars-evenement van Oss. Onze bezoekers grijpen de gelegenheid aan om onder het genot van een glas champagne en enkele hapjes elkaar de beste wensen voor het zojuist begonnen jaar toe te dichten”, aldus President Oldenborger van Lionsclub Oss.

BijdeHandjes is een stichting met een afwisselend progamma voor kinderen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. De opbrengst van het Nieuwjaarsconcert zal worden gebruikt voor het organiseren van een lang weekend op kamp met alle kinderen en vrijwilligers.

Later dit jaar zal de Lionsclub Oss ook nog de Jongeren Bedrijvendag en het Lenteconcert organiseren. De Jongeren Bedrijvendag stelt alle middelbare scholieren in staat om bedrijven te bezoeken ter orientatie op een vervolgopleiding. Het Lenteconcert wordt samen met de Stadsharmonie KVA georganiseerd en is bedoeld voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar een klassiek concert te gaan.