07/02/2023

OSS – De 7e editie van de Jongerenbedrijvendag was wederom een groot succes. Wethouder Jacco Peter Hooiveld verzorgde dinsdagochtend de aftrap voor zo’n 1400 leerlingen die bedrijven in Oss, Bernheze en Schaijk bezochten. Iedere leerling van het VMBO, HAVO & VWO die dit jaar een profielkeuze gaat maken kon 3 bedrijven bezoeken. Op deze manier maakten de scholieren alvast kennis met de banen en bedrijven van hun toekomst.

Alle leerlingen droegen gele veiligheids-hesjes op de fiets en bezochten drie bedrijven die passend zijn bij hun profiel. In totaal werden er ongeveer 4200 unieke bezoeken afgelegd. Uniek dit jaar is dat ook de ziekenhuizen Bernhoven en het Radboud UMC deelnamen aan deze dag.

De Lionsclub Oss heeft in 2016 het initiatief genomen om deze dag te organiseren. Op deze manier helpt zij kinderen die voor een profielkeuze staan en verbinden zij hen met werkgevers in de regio. Samen met de Talentencampus Oss wordt deze dag mogelijk gemaakt, gesteund door Rabobank Oss, gemeente Oss en Bernheze, Bouwmensen en de vele deelnemende bedrijven.

Scholieren bij Begra op bezoek (foto: Hans van der Poel)

Het doel van de Jongerenbedrijvendag Oss
Voor de Lionsclub Oss is dit een waardevolle invulling van hun motto: ‘We Serve’. Wij helpen en zijn graag maatschappelijk dienstbaar. Voor de Talentencampus Oss geldt dat er op een bijzondere wijze invulling wordt gegeven aan een van haar doelstellingen. Namelijk het talent behouden voor deze regio. Samen zijn zij trots leerlingen van Oss kennis te laten maken met bedrijven op deze specifieke wijze. Wellicht dat leerlingen van nu over een paar jaar nieuwe werknemers zijn en hebben zij het gevoel op de juiste plek te zijn terechtgekomen door de deelname aan de Jongerenbedrijvendag.